Kumlinge skola

JohannaAuthor Archives

Cykeldag

Vi skulle ta med cykel och hjälm till skolan. Det kom en trafikkonsulent till skolan och pratade om trafikregler. Vi gick ut och inspekterade cyklarna. Man skulle ha 2 gula reflexer på däcken, en röd och en vit och lampor och bra bromsar samt en ringklocka. Om vi hade det så fick man ett klistermärke. Efter maten så skulle vi cykla en cykelbana. Vi åkte på en bräda, bromsa mellan 2 koner och cykla slalom.

Vill du lära dig spela ett instrument?

vill-du-spela-ett-instrument-1

/fritidsgruppen

Skunk ordnar…

Skunk informerar

Seglarlager_1_2021

Distansundervisning

Nu har vi haft distans i två veckor och jag tycker det har gått väldigt bra. Till skillnad från sist vi hade distans så har vi nu fulla dagar med vanliga lektioner. Jag tycker det funkat bra. bättre än vad jag trodde det skulle göra.

Vi har jobbat på som vanligt fast med lite mindre uppgifter och läxor. Jag tycker det funkat bra, vissa dagar blir lite jobbigare än andra, men generellt funkar det bra. Lärarna tycker jag gjort ett väldigt bra jobb för att få det att funka. Det krävs mycket planeringar och bra instruktioner. Men det tycker jag dem har gjort bra. Jag tycker egentligen inte det varit några större problem med distansen. Man känner sig lite tröttare och det blir lite enformigt att sitta vid en skärm med skolan. Men vi har gjort det bästa vi kunnat av situationen.

Hur går distansundervisningen till? - Värnamo kommun

Nelly Nordberg

Distansundervisning

Just nu så går alla mellan årskurs 7-9 på distansundervisning. det vill säga att vi jobbar hemifrån. just nu så känns det helt ok att ha distansundervisning. vi har lika långa dagar på distans som vi har i skolan. så har vi 6 timmar i skolan så har vi 6 timmars dagar på distans. och ibland så känner man sig helt slut efter att ha suttit fram för datorn en hel dag. man kan även få skollunchen hem skickad till en, vilket jag tycker att är jätte bra. men jag föredrar absolut att gå i skolan istället för på distans.

Juldagen i skolan

Några bilder från dagen innan sista dagen på höstterminen. En hel del mera än vad som visas här skedde under dagen, men vi hann inte ta mera bilder.Nu har julen passerat och vi väntar på Ett Gott Nytt År!

Kanada brev

just nu håller hela 7-9an på med att skicka brev till andra elever i Kanada, jag tycker att det är jätte kul och spännande att få veta hur dom har de i Kanada. vi ska snart skriva vårt andra brev till dom. eleverna i Kanada går i en liten skola, ungefär i samma storlek som vår skola.

Pen Pals

Vi har fått brevvänner som bor i Kanada. De bor också i ett litet samhälle Hays med cirka 200 invånare. Vi ser framemot att lära oss om varandras liv!
Den här veckan skriver vi svar på breven som vi fått!

Kreativa Kids

På onsdag den 23 september drar projektet Kreativa Kids igång för andra gången för Kumlinge skola. Dragare är Lina Antman och Anton Johansson och den här gången handlar projektet om musik och film.
Det pågår under tiden onsdag 23 september till tisdag 29 september och arrangeras så att åk 1-5 har ett förmiddagspass mellan 8.30-11.00. Efter lunchen är det dags för åk 6-9 med tre lektioner de dagar då de går länge och annars två lektioner. Det hela avslutas med en uppvisning av vad de två grupperna åstadkommit under tiden.
Projektet finansieras av bland andra Ålands kulturdelegation:
Barns och ungas rätt till kultur är prioriterad i landskapsregeringens kulturpolitik, därför har Ålands kuturdelegation under hösten inlett ett pilotprojekt KreativaKids.