Kumlinge skola

JohannaAuthor Archives

Vill du lära dig spela ett instrument?

vill-du-spela-ett-instrument-1

/fritidsgruppen

Skunk ordnar…

Skunk informerar

Seglarlager_1_2021

Juldagen i skolan

Några bilder från dagen innan sista dagen på höstterminen. En hel del mera än vad som visas här skedde under dagen, men vi hann inte ta mera bilder.Nu har julen passerat och vi väntar på Ett Gott Nytt År!

Pen Pals

Vi har fått brevvänner som bor i Kanada. De bor också i ett litet samhälle Hays med cirka 200 invånare. Vi ser framemot att lära oss om varandras liv!
Den här veckan skriver vi svar på breven som vi fått!

Kreativa Kids

På onsdag den 23 september drar projektet Kreativa Kids igång för andra gången för Kumlinge skola. Dragare är Lina Antman och Anton Johansson och den här gången handlar projektet om musik och film.
Det pågår under tiden onsdag 23 september till tisdag 29 september och arrangeras så att åk 1-5 har ett förmiddagspass mellan 8.30-11.00. Efter lunchen är det dags för åk 6-9 med tre lektioner de dagar då de går länge och annars två lektioner. Det hela avslutas med en uppvisning av vad de två grupperna åstadkommit under tiden.
Projektet finansieras av bland andra Ålands kulturdelegation:
Barns och ungas rätt till kultur är prioriterad i landskapsregeringens kulturpolitik, därför har Ålands kuturdelegation under hösten inlett ett pilotprojekt KreativaKids. 

4-H på gång

4_h

Åk 1-3 på utfärd till Gunnarsholm

I onsdags åkte eleverna i åk 1-3 med Gunilla och Johanna till Gunnarsholm för en utedag. Det var som en varm sommardag så eleverna simmade och lekte vid stranden. De gick också en frågerunda med 16 stationer där de svarade på frågor i grupp. Köket hade gjort i ordning en god pastasallad som vi åt innan vi åkte tillbaka till skolan. Vi var inte ensamma på stranden utan hade sällskap av tusentals mygg!

Gunilla och Johanna tackar eleverna för en trevlig dag!

Eleverna tillbaka i skolan

Distansen har gått ganska så bra men har varigt ganska så tråkig.

Man kan inte träffa vänner eller släkt. Man blir ganska så trött av att sitta hemma och prata med en skärm. Man kan inte resa och en del får inte ens jobba.

Vi har fått lite utesaker som vi bara gör när vi har distans.

Lunchen är ganska tråkig för vi försöker variera men det blir ofta gröt eller snabbnudlar.

På rasterna brukar jag hoppa stutsmata.

/Signe

Distans tiden. 

Jag har gått i distansskola och inte träffat många kompisar. Om inte coronaviruset existerat så skulle jag ha träffat jätte många olika kompisar. 

När jag går på rast så spelar jag och Livia oftast vägg eller cyklar men ibland går vi och hälsar på våran granne Ossian. Min familj har varit flera gånger på vandringsleden jag har varje gång haft med mig en kompis till vandringsleden oftast Arvid. 

När det handlar om mat till lunch så är det oftast gröt men det var pappa som oftast lagade gröten. Vi har ätit havregrynsgröt, mannagrynsgröt, torr risgrynsgröt och pärlgröt. 

/Joona

Distansundervisning 

Det har varit lite tråkigt att ha distansundervisning, speciellt rasterna. För man kan ju inte leka med de andra i skolan på rasterna. Det finns heller inte lika mycket olika sallad på luncherna. Men lektionerna har i alla fall gått väldigt bra. Det är bara det att det är lite dåligt internet ibland så att det hackar. Gympatimmar har vi ju inte nu, men jag går ändå ut på någon promenad nästan varje dag efter skolan. Så jag får nog lika mycket motion ändå. Det är tråkigt att vi inte har vissa ämnen nu, inte bara gymnastik, utan också bild, musik och slöjd. Man är nog lite mera stilla på rasterna eftersom man inte har någon att leka tagare eller spela fotboll med. Jag har ett skrivbord i mitt rum där jag kan ha skola. Det fungerar bra. Proven fungerar lite sådär, för man kan ju inte få ett provpapper, så det blir mest muntliga prov. Så det ska bli skönt att få komma tillbaka till vanliga skolan igen. 

/Kasper 

Jag tycker att distansundervisningen har gått ganska så bra. Jag tycker det för att det ibland har varit lite hackigt, ibland väldigt hackigt och ibland har Joona fryst som vi kallar det på distansundervisningen.  

Jag har ganska ofta ätit gröt så jag har tröttnat på att äta gröt. På rasterna har jag gått ut och spela vägg med Joona eller försökt cykla upp på ett ställe med min cykel som jag använder at kör på olika ställen tillexempel: på berg och på gården runt huset.  

/Livia

Elevernas reflektioner efter en veckas distansundervisning.

Efter en och en halv veckas distansundervisning fick eleverna ge återkoppling på hur veckan gått. Klicka på länken för att läsa:

https://padlet.com/johanna_nordman/v2l2fz95qt2x