Kumlinge skola

JohannaAuthor Archives

Gröna Lund med fältarna

Cykeldag

Vi skulle ta med cykel och hjälm till skolan. Det kom en trafikkonsulent till skolan och pratade om trafikregler. Vi gick ut och inspekterade cyklarna. Man skulle ha 2 gula reflexer på däcken, en röd och en vit och lampor och bra bromsar samt en ringklocka. Om vi hade det så fick man ett klistermärke. Efter maten så skulle vi cykla en cykelbana. Vi åkte på en bräda, bromsa mellan 2 koner och cykla slalom.

Vill du lära dig spela ett instrument?

vill-du-spela-ett-instrument-1

/fritidsgruppen

Skunk ordnar…

Skunk informerar

Seglarlager_1_2021

Distansundervisning

Nu har vi haft distans i två veckor och jag tycker det har gått väldigt bra. Till skillnad från sist vi hade distans så har vi nu fulla dagar med vanliga lektioner. Jag tycker det funkat bra. bättre än vad jag trodde det skulle göra.

Vi har jobbat på som vanligt fast med lite mindre uppgifter och läxor. Jag tycker det funkat bra, vissa dagar blir lite jobbigare än andra, men generellt funkar det bra. Lärarna tycker jag gjort ett väldigt bra jobb för att få det att funka. Det krävs mycket planeringar och bra instruktioner. Men det tycker jag dem har gjort bra. Jag tycker egentligen inte det varit några större problem med distansen. Man känner sig lite tröttare och det blir lite enformigt att sitta vid en skärm med skolan. Men vi har gjort det bästa vi kunnat av situationen.

Hur går distansundervisningen till? - Värnamo kommun

Nelly Nordberg

Att studera på distans

Den första känslan man känner när man får reda på att skolan ska stängas är kanske “åh vad skönt att sova länge” eller “nu får man ta det lite lugnt istället för att vara i skolan och stressa”. Så är inte fallet… Vanliga tider halv nio till halv fyra eller lite tidigare vissa dagar. Mycket skolarbete, åtminstone under tiderna som skolan faktiskt är “öppen”, men ofta även efter att man borde ha slutat. De flesta uppgifter tar enligt mig lite längre på distans än om man är i skolan, och det är lätt att säga “okej, jag gör det klart hemma”. Så brukar man ju säga både när man är i skolan men även nu, och plötsligt sitter man med en hel hög med uppgifter man behöver göra. Som tur är har vi förstående lärare som man kan prata med om det blir för tungt.

Vi brukar börja alla lektioner med ett gemensamt möte, där vi blir informerade om vad vi ska göra. Sen brukar vi oftast göra uppgiften och komma tillbaka till mötet i slutet av lektionen. Precis som med den här uppgiften jag gör nu, att skriva ett inlägg om hur det är att studera på distans. Lärarna sitter kvar i mötet så man kan fråga om det är något man behöver hjälp med, men annars kan man stänga ner datorn en stund så att man slipper få så extremt mycket tid framför skärmen.

Överlag skulle jag ändå säga att distansundervisningen fungerar ganska bra och det fungerar än så länge. Det går nog någon vecka till om det behövs men om skolan kommer vara stängd ännu längre så kommer det antagligen bli väldigt tungt, tråkigt och jobbigt.

Distansundervisning

Just nu så går alla mellan årskurs 7-9 på distansundervisning. det vill säga att vi jobbar hemifrån. just nu så känns det helt ok att ha distansundervisning. vi har lika långa dagar på distans som vi har i skolan. så har vi 6 timmar i skolan så har vi 6 timmars dagar på distans. och ibland så känner man sig helt slut efter att ha suttit fram för datorn en hel dag. man kan även få skollunchen hem skickad till en, vilket jag tycker att är jätte bra. men jag föredrar absolut att gå i skolan istället för på distans.

Juldagen i skolan

Några bilder från dagen innan sista dagen på höstterminen. En hel del mera än vad som visas här skedde under dagen, men vi hann inte ta mera bilder.Nu har julen passerat och vi väntar på Ett Gott Nytt År!