Kumlinge skola

JohannaAuthor Archives

Nordiska litteraturveckan

Den här veckan uppmärksammar skolan den nordiska litteraturveckan. I måndags på morgonen besökte åk 1-4 biblioteket för att lyssna på ett kapitel ur Pippi. Samma text lästes i hela Norden.
Under veckan förbereder alla elever en presentation om en nordisk författare som de presenterar på fredag som avslutning på veckan.

Vi jobbar på datorerna genom att skriva, sammanställa fakta, söka fakta, källkritik och övar på muntligt tal.

Bokrecensioner

Inkommande fredag 20 september skall alla elever i åk 3-8 presentera en bok för sina klasskamrater. Några har läst klart sina böcker men några behöver läsa hemma ännu. Det skriftliga gör vi i skolan på datorn förutom några av de äldre eleverna som kanske behöver skriva hemma.

Folkhälsan informerar

Bollklubben börjar torsdagen den 19 september.

Åk 1-4 kl 18.30

Åk 5-8 19.30

Ledare är Sebastian Lönnström och Stefan Nordberg, varannan vecka.

Plats, Kumlinge skola

Alla med!!

Åk 7-8 till Brändö må 9.9

På måndag åker jag tillsammans med eleverna till Brändö för att tillsammans med Brändöeleverna delta i aktiviteter som hålls av Skunk.

Vi åker med färjan som går 9.40 från Kumlinge och får lunch då vi kommer fram till Brändö skola.

Hemfärd med Alfågeln 15.15 så kommer fram 16.15/16.40. Jag tar bil med till Brändö men om någon behöver skjuts då vi kommer hem med Alfågeln så kontakta Johanna!

Hälsningar Johanna

Frittidsgruppen informerar

Folkhälsan informerar om bollklubben

Bollklubben startar på torsdag 10 januari kl 18.30/19.30.

Inkommande vecka v46

På måndag kommer Kent Danielsson till skolan och håller morgonsamling för hela skolan. Då börjar vi också med morgonpromenad första rasten och det gör vi alla dagar fram till självständighetslovet.

Vi kommer också nästa vecka tisdag-fredag att ha hela skolan läser, vilket betyder att hela skolan läser 20 minuter en bestämd lektion.

Till alla föräldrar i åk 7-9

Hej alla!

Vi skall jobba med sommarprat i svenskan. Eftersom vi varit utan internet i skolan har jag nu gett eleverna i läxa att lyssna på ett sommarprat hemma. Ni som lyssnat på något vet att det är både humor och allvar i dem och kan därför uppstå tankar då man lyssnar. Fråga gärna era barn vilket de lyssnat på och diskutera lite hemma att de är ok med det. Vi diskuterar dem i skolan sedan också.

Ps, man får gärna lyssna tillsammans också 🙂

Med hopp om trevliga diskussioner hemma också!

/Johanna

Bollklubb

Bollklubben startar för eleverna redan torsdag 23 augusti i skolan. Åk 1-4 börjar kl 18.30-19.30 och åk 5-9 kl 19.30-20.30. Sebastian fortsätter som ledare. Alla varmt välkomna!

Hälsar Folkhälsan i Kumlinge rf

Tisdag 5 juni

Hej!

Tisdagen 5 juni åk 3-9 har idrott sjätte timmen och åk 7-9 fortsätter sjunde timmen. Vi ska jogga, gå till Marskill-simstranden, väskor skjutsas. Ta simkläder om du vill simma. Åk 3-6 hämtas med taxin från simstranden kl 14.30, högstadiet timme senare. Om du har cyklat till stranden, måste du cykla tillbaka… Ta vattenflaska med. Mellanmålet får vi med oss från skolan.

Hälsningar Kaisa