Kumlinge skola

JohannaAuthor Archives

Åk 1-3 på utfärd till Gunnarsholm

I onsdags åkte eleverna i åk 1-3 med Gunilla och Johanna till Gunnarsholm för en utedag. Det var som en varm sommardag så eleverna simmade och lekte vid stranden. De gick också en frågerunda med 16 stationer där de svarade på frågor i grupp. Köket hade gjort i ordning en god pastasallad som vi åt innan vi åkte tillbaka till skolan. Vi var inte ensamma på stranden utan hade sällskap av tusentals mygg!

Gunilla och Johanna tackar eleverna för en trevlig dag!

Eleverna tillbaka i skolan

Distansen har gått ganska så bra men har varigt ganska så tråkig.

Man kan inte träffa vänner eller släkt. Man blir ganska så trött av att sitta hemma och prata med en skärm. Man kan inte resa och en del får inte ens jobba.

Vi har fått lite utesaker som vi bara gör när vi har distans.

Lunchen är ganska tråkig för vi försöker variera men det blir ofta gröt eller snabbnudlar.

På rasterna brukar jag hoppa stutsmata.

/Signe

Distans tiden.

Jag har gått i distansskola och inte träffat många kompisar. Om inte coronaviruset existerat så skulle jag ha träffat jätte många olika kompisar.

När jag går på rast så spelar jag och Livia oftast vägg eller cyklar men ibland går vi och hälsar på våran granne Ossian. Min familj har varit flera gånger på vandringsleden jag har varje gång haft med mig en kompis till vandringsleden oftast Arvid.

När det handlar om mat till lunch så är det oftast gröt men det var pappa som oftast lagade gröten. Vi har ätit havregrynsgröt, mannagrynsgröt, torr risgrynsgröt och pärlgröt.

/Joona

Distansundervisning

Det har varit lite tråkigt att ha distansundervisning, speciellt rasterna. För man kan ju inte leka med de andra i skolan på rasterna. Det finns heller inte lika mycket olika sallad på luncherna. Men lektionerna har i alla fall gått väldigt bra. Det är bara det att det är lite dåligt internet ibland så att det hackar. Gympatimmar har vi ju inte nu, men jag går ändå ut på någon promenad nästan varje dag efter skolan. Så jag får nog lika mycket motion ändå. Det är tråkigt att vi inte har vissa ämnen nu, inte bara gymnastik, utan också bild, musik och slöjd. Man är nog lite mera stilla på rasterna eftersom man inte har någon att leka tagare eller spela fotboll med. Jag har ett skrivbord i mitt rum där jag kan ha skola. Det fungerar bra. Proven fungerar lite sådär, för man kan ju inte få ett provpapper, så det blir mest muntliga prov. Så det ska bli skönt att få komma tillbaka till vanliga skolan igen.

/Kasper

Jag tycker att distansundervisningen har gått ganska så bra. Jag tycker det för att det ibland har varit lite hackigt, ibland väldigt hackigt och ibland har Joona fryst som vi kallar det på distansundervisningen.

Jag har ganska ofta ätit gröt så jag har tröttnat på att äta gröt. På rasterna har jag gått ut och spela vägg med Joona eller försökt cykla upp på ett ställe med min cykel som jag använder at kör på olika ställen tillexempel: på berg och på gården runt huset.

/Livia

Elevernas reflektioner efter en veckas distansundervisning.

Efter en och en halv veckas distansundervisning fick eleverna ge återkoppling på hur veckan gått. Klicka på länken för att läsa:

Programmering

I torsdags 5 mars var Emelie och Mariana från Skunk här för att jobba med programmering med eleverna. Här är några bilder från dagen:

Ordklsserna

Vi tränar på ordklasserna i åk 3-4 och i fredags fick de i par söka upp dem från ett utdrag ur en bok som vi högläser. Eleverna kunde diskutera sig fram vilken ordklass det var eller om de skulle i skräpposten där ordklasserna som vi inte gått igenom var.

Nordiska litteraturveckan

Den här veckan uppmärksammar skolan den nordiska litteraturveckan. I måndags på morgonen besökte åk 1-4 biblioteket för att lyssna på ett kapitel ur Pippi. Samma text lästes i hela Norden.
Under veckan förbereder alla elever en presentation om en nordisk författare som de presenterar på fredag som avslutning på veckan.

Vi jobbar på datorerna genom att skriva, sammanställa fakta, söka fakta, källkritik och övar på muntligt tal.

Bokrecensioner

Inkommande fredag 20 september skall alla elever i åk 3-8 presentera en bok för sina klasskamrater. Några har läst klart sina böcker men några behöver läsa hemma ännu. Det skriftliga gör vi i skolan på datorn förutom några av de äldre eleverna som kanske behöver skriva hemma.

Folkhälsan informerar

Bollklubben börjar torsdagen den 19 september.

Åk 1-4 kl 18.30

Åk 5-8 19.30

Ledare är Sebastian Lönnström och Stefan Nordberg, varannan vecka.

Plats, Kumlinge skola

Alla med!!

Åk 7-8 till Brändö må 9.9

På måndag åker jag tillsammans med eleverna till Brändö för att tillsammans med Brändöeleverna delta i aktiviteter som hålls av Skunk.

Vi åker med färjan som går 9.40 från Kumlinge och får lunch då vi kommer fram till Brändö skola.

Hemfärd med Alfågeln 15.15 så kommer fram 16.15/16.40. Jag tar bil med till Brändö men om någon behöver skjuts då vi kommer hem med Alfågeln så kontakta Johanna!

Hälsningar Johanna

Frittidsgruppen informerar