Kumlinge skola

TheaAuthor Archives

News about 2019

Under januari har åk 5-8 skrivit fakta som hänt 2019. Vi har tagit reda på allt möjligt. Det har bl.a skrivits om värme rekord i Europa, storma Area 51 (Area 51 är ett område som folk tror att de göms Aliens där) och Donald Trump som använder sin makt fel . Projektet har gjorts på Engelska. Vi har försökt att hålla språket enkelt ( om det fanns flera ord för något så tog vi det enklaste) så att alla i skolan ska kunna förstå.

naturskola med Linda

I torsdags var vi på naturskola, 4-7. vi sökte upp olika strandfynd t.ex snäckor musslor och olika växter. sen lekte vi en lek för att komma ihåg alla växterna, musslorna och snäckorna. vi åt pastasallad till lunch, det var jätte gott. sen gick vi med vadarstövlar, vi kollade med vattenkikare och fångade olika djur med håvar i vattnet. sen badade den som villa. Thea från åk 5 och Kalle från åk 6 28/8 2018

Utfärd till Sund åk, 3-6

På morgonen åkte vi med knipan kl. 8.05. När vi kom fram tog vi bussen till Wallins Oas. Där var vi på en naturskola. Efter det åkte vi med taxi till Ålands Golfklubb. Där provade vi på att skjuta så långt vi bara kunde. Det gick ganska bra, och i slutet fick vi putta lite.

Efter golfen promenerade vi till Smakbyn och åt, och efter det blev vi bjudna på glass.

Efter Smakbyn åkte vi buss till färjan och åkte hem.

 

/Sam och Thea