Kumlinge skola

GunillaAuthor Archives

Glada och klara slöjdare

Åk 1-2 har gjort sytt blommor och snickrat stjälkar och blad. Dessutom även hunnit med att sy små dinosauriekramdjur.

Vårens besök av förskolan

Förskolan besöker åk 1-2 följande datum: 22/1, 12/2, 11/3 och 22/4. Dessutom en simning inbokad tillsamman 19 mars. Mer info om det tillfället senare.

I maj kommer vi också ha en vårutfärd tillsamman till fasta Åland. Datum och program för det också senare.

Gunilla

Dags att börja mata fåglarna

Åk 1-2 har snickrat fågelmatarstationer på slöjden. Nu är de klara att tas hem och börja mata.

Elever i slöjdsalen

Böcker, läsning och författare

Åk 1-2 har denna vecka läst böcker, haft bokprat och skrivit presentationer om några författare.

Simning för åk 1-2

Torsdagen den 7.11 åker vi och simmar igen med förskolan. Vi åker på morgonen med Alfågeln 9.10 och hem med Odin på kvällen. Man kan åka taxi på morgonen som vanligt via skolan eller förälder skjutsar till avgång. Elin och Alfred stiger på i Enklinge. I stan äter vi på folkhälsans restaurang och sen simning i bassängen. Vi skjutsar hem barnen på kvällen.

Ta med egen vattenflaska. Badkläder, och tidsfördriv till färjturerna.

Med åker Anki och Gunilla

Dags för höstens utvecklingssamtal

Hej föräldrar!

Det kommer att skickas hem tider med era barn som ni kan boka med klassföreståndaren. Samtal hålls med förälder, elev och lärare. Om ingen tid passar så hör av er så försöker vi hitta en annan tid. Skicka tillbaka blanketten innan höstlovet!

Det kommer också att skickas hem på e-post information om eleven/ämnen/skolgång före samtalen så ni kan förbereda er på vad som ni vill ta upp på mötet.

Experiment plankan

Åk 1-2 har på omgivningskunskapen arbetat med nedbrytbart och icke nedbrytbart avfall. Eleverna har samlat avfall av olika material som de satt fast på två plankbitar. Idag grävdes den ner och tanken är att vi gräver upp dem i vår och ser vad som hänt med avfallet.

Simresa för åk 1-2 tors. 26.09

På torsdag den 26 åker åk 1-2 och simmar tillsammans med förskolan till Folkhälsans allaktivitetshus bassäng.

Avfärd på morgonen med Alfågeln. Gunilla kommer att åka till stan redan onsdag kväll så Anki tar alla barn med sig och jag möter upp i stan. Alex och Arvid kan antingen åka till dagis eller direkt till färjan 09.10. Meddela hur ni gör där! Ta med simkläder och eget tidsfördriv till färjturen (om man vill.) Lunch innan simning och vi äter mellanmål på Odin som vi åker hem med. Anki och jag ordnar om att eleverna kommer hem på kvällen. Hör av er om det finns frågor.

Startutfärd med förskolan och simning för åk 1-2

Vi startat verksamheten/träffarna med årets förskolebarn genom en liten utfärd torsdagen den 5 sept. Bra kläder och skor för vistelse i skog och mark behövs.

Vi åker och simmar tillsammans med förskolan följande datum: 26.09 och 7.11 mer info om det senare.

Hela skolan simmar

På torsdag den 29.08 så passar vi på skolan på att njuta av sommarens sista varma dagar med att åka och simma hela skolan. Vi simmar på skoltid vid Marskil simstrand.Medtag simkläder.

Skolfolket/Gunilla