Kumlinge skola

GunillaAuthor Archives

Simresa för åk 1-6 onsdag 13 mars

På onsdag 13 mars åker 1-6 med Mathilda och Gunilla till stan och simmar och besöker Ålands sjöfartsmuseum och deltar i deras “elevprogram”.

Avfärd med Alfågeln 09.10 från Kumlinge via Enlinge. Buss tur/retur och hem 18.15 med Alfågeln. Taxin kör vanlig tid till skolan där kan man åka med eller ta sig ner till färjan på egen hand. Behöves skjuts till och från färjan meddela Gunilla eller Mathilda.

Program i stan. Simlektion i Mariebad, lunch och därefter Ålands sjöfartsmuseum.

Ta med: simkläder, egen matsäck och dricka samt tidsfördriv till färjan.

Skolan informerar mars

Då var vi igång igen efter ett sportlovet och här följer händelser  i mars månad i skolan.

Skolan erbjuder utvecklingssamtal för våren. Det här är frivilligt så om det finns behov av samtal så kontakta klassföreståndarna. Några av eleverna blir också kallade av klassföreståndaren.

Kuratorn Johanna Kull fortsätter regelbundet att besöka skolan. Nästa besök är den 8 mars.

Simning i stan för åk 1-6 onsdag den 13 mars, förutom simning i Mariebad kommer vi också att besöka Ålands sjöfartsmuseum och eleverna deltar där i museets elevprogram/tema. Mer info om dagen kommer senare men Mathilda och Gunilla åker med till stan.

Tisdag 19 mars är det dags för vårens temadag “Lika olika” då kommer två av Likaolika handledarna till Kumlinge och håller temadag med åk 3-9 samt lärarna.

Fredag 22 mars  skrivartävlingens prisutdelning i Mariehamn åk 9 deltar.

Måndagen 25 mars är det skrivarfest i Mariehamn för åk 5-6.

Tisdagen 26 mars är det teater för åk 1-2 på skolan. Föreställningen heter “Vem?”

Stöd i skolan

Ålands landskapsregering har gett ut folder för stöd i skolan- ett sätt att lyckas. Syftet med foldern är att informera hur skolan arbetar kring elever med särskilt stöd och underlätta för vårdnadshavarna att vara delaktiga i beslut som rör stödnivån för barnet. Foldern innehåller information om arbetsgången och beslutsprocessen kring stöd för lärande och skolgång i grundskolan.

Foldern finns även att tillgå på Utbildningsbyråns hemsida utbildning.ax

Fritidsgruppen informerar

Skolan informerar februari

Här kommer information om skolärenden i februari.

Kaj är ledig också i februari och Bertil är vikarie i slöjden.

Förskolan har skolbesök 6 och 27 feb.

Johanna deltar i Dialog 2019 torsdag 7 feb.

Gunilla är tjänstledig och på resa 11-15 feb. Sofia Lahtinen är vik må-tors och Johanna fre.

v. 8 är det sportlov

Skidning på skolan

Skolan har just nu fina skidspår att använda så alla elever ska ta med sig skidor till skolan. Eleverna skidar imorgon onsdag den 23 januari och vi försöker passa på att skida när tillfälle ges denna vecka.  Om man inte har rätt utrustning kan man kanske låna. Hoppas vintervädret håller i sig så eleverna kan skida veckorna framöver.

Ålandsboken av åk 3

Årskurs 3 har på Omgivningskunskapen tillsammans gjort en bok om Åland och Ålands kommuner. Eleverna har tagit reda på aktuell kommunfakta men också skrivit om  åländsk mat, natur, musik, flagga och landskapsvapen.

Den rykande färska boken kommer att finnas till utlåning på biblioteket.

Skolan informerar januari 2019

Då var det dags för nytt år, ny termin och  ny information!

Kaj är fortfarande borta i januari och vi fortsätter med att dela upp vissa av hans sysslor mellan Gunilla, Johanna och Christian men också Mathilda kommer att ha hand om någon del.

Det har blivit en schemaändring vad gäller indelningen av “musikklasserna” som påverkar onsdagens och torsdagens schema.

Skoltaxichaufförerna fortsätter skjutsa eleverna åtminstone januari och februari.

Den 14 januari åker åk 9 till Brändö på skrivartävling tillsammans med Mia.

Måndagen den 21 januari kommer författaren Karin Erlandsson till skolan och håller bokprat med klasserna.

Tisdagen den 22 januari är åk 9 i stan på skolbesök tillsammans med Johanna. Denna gång är det Ålands lyceum och Johanna skickar närmare information till berörda.

V. 5 måndag den 28 januari till fredag den 1 februari har åk 9 prao.

Mathilda deltar i en matematikkonferens tisdagen den 29 och onsdagen den 30 januari i Stockholm.

Tillägg till december info.

Onsdagen den 19.12 slutar eleverna 12.15, det är generalrepetition den dagen.

Gunilla

Fritidsgruppen ordnar julpyssel för alla intresserade elever 13.12 kl.13.15

Julpyssel med Alexandra den 13.12 på biblioteket kl. 13.15 till 15.30

Kom och jul pyssla med Alexandra på biblioteket på Luciadagen.