Kumlinge skola

GunillaAuthor Archives

Dags att börja mata fåglarna

Åk 1-2 har snickrat fågelmatarstationer på slöjden. Nu är de klara att tas hem och börja mata.

Elever i slöjdsalen

Böcker, läsning och författare

Åk 1-2 har denna vecka läst böcker, haft bokprat och skrivit presentationer om några författare.

Simning för åk 1-2

Torsdagen den 7.11 åker vi och simmar igen med förskolan. Vi åker på morgonen med Alfågeln 9.10 och hem med Odin på kvällen. Man kan åka taxi på morgonen som vanligt via skolan eller förälder skjutsar till avgång. Elin och Alfred stiger på i Enklinge. I stan äter vi på folkhälsans restaurang och sen simning i bassängen. Vi skjutsar hem barnen på kvällen.

Ta med egen vattenflaska. Badkläder, och tidsfördriv till färjturerna.

Med åker Anki och Gunilla

Dags för höstens utvecklingssamtal

Hej föräldrar!

Det kommer att skickas hem tider med era barn som ni kan boka med klassföreståndaren. Samtal hålls med förälder, elev och lärare. Om ingen tid passar så hör av er så försöker vi hitta en annan tid. Skicka tillbaka blanketten innan höstlovet!

Det kommer också att skickas hem på e-post information om eleven/ämnen/skolgång före samtalen så ni kan förbereda er på vad som ni vill ta upp på mötet.

Gunilla

Experiment plankan

Åk 1-2 har på omgivningskunskapen arbetat med nedbrytbart och icke nedbrytbart avfall. Eleverna har samlat avfall av olika material som de satt fast på två plankbitar. Idag grävdes den ner och tanken är att vi gräver upp dem i vår och ser vad som hänt med avfallet.

Simresa för åk 1-2 tors. 26.09

På torsdag den 26 åker åk 1-2 och simmar tillsammans med förskolan till Folkhälsans allaktivitetshus bassäng.

Avfärd på morgonen med Alfågeln. Gunilla kommer att åka till stan redan onsdag kväll så Anki tar alla barn med sig och jag möter upp i stan. Alex och Arvid kan antingen åka till dagis eller direkt till färjan 09.10. Meddela hur ni gör där! Ta med simkläder och eget tidsfördriv till färjturen (om man vill.) Lunch innan simning och vi äter mellanmål på Odin som vi åker hem med. Anki och jag ordnar om att eleverna kommer hem på kvällen. Hör av er om det finns frågor.

Gunilla

Startutfärd med förskolan och simning för åk 1-2

Vi startat verksamheten/träffarna med årets förskolebarn genom en liten utfärd torsdagen den 5 sept. Bra kläder och skor för vistelse i skog och mark behövs.

Vi åker och simmar tillsammans med förskolan följande datum: 26.09 och 7.11 mer info om det senare.

Gunilla

Hela skolan simmar

På torsdag den 29.08 så passar vi på skolan på att njuta av sommarens sista varma dagar med att åka och simma hela skolan. Vi simmar på skoltid vid Marskil simstrand.Medtag simkläder.

Skolfolket/Gunilla

Simresa för åk 1-6 onsdag 13 mars

På onsdag 13 mars åker 1-6 med Mathilda och Gunilla till stan och simmar och besöker Ålands sjöfartsmuseum och deltar i deras “elevprogram”.

Avfärd med Alfågeln 09.10 från Kumlinge via Enlinge. Buss tur/retur och hem 18.15 med Alfågeln. Taxin kör vanlig tid till skolan där kan man åka med eller ta sig ner till färjan på egen hand. Behöves skjuts till och från färjan meddela Gunilla eller Mathilda.

Program i stan. Simlektion i Mariebad, lunch och därefter Ålands sjöfartsmuseum.

Ta med: simkläder, egen matsäck och dricka samt tidsfördriv till färjan.

Skolan informerar mars

Då var vi igång igen efter ett sportlovet och här följer händelser  i mars månad i skolan.

Skolan erbjuder utvecklingssamtal för våren. Det här är frivilligt så om det finns behov av samtal så kontakta klassföreståndarna. Några av eleverna blir också kallade av klassföreståndaren.

Kuratorn Johanna Kull fortsätter regelbundet att besöka skolan. Nästa besök är den 8 mars.

Simning i stan för åk 1-6 onsdag den 13 mars, förutom simning i Mariebad kommer vi också att besöka Ålands sjöfartsmuseum och eleverna deltar där i museets elevprogram/tema. Mer info om dagen kommer senare men Mathilda och Gunilla åker med till stan.

Tisdag 19 mars är det dags för vårens temadag “Lika olika” då kommer två av Likaolika handledarna till Kumlinge och håller temadag med åk 3-9 samt lärarna.

Fredag 22 mars  skrivartävlingens prisutdelning i Mariehamn åk 9 deltar.

Måndagen 25 mars är det skrivarfest i Mariehamn för åk 5-6.

Tisdagen 26 mars är det teater för åk 1-2 på skolan. Föreställningen heter “Vem?”