Kumlinge skola

NellyAuthor Archives

Distansundervisning

Nu har vi haft distans i två veckor och jag tycker det har gått väldigt bra. Till skillnad från sist vi hade distans så har vi nu fulla dagar med vanliga lektioner. Jag tycker det funkat bra. bättre än vad jag trodde det skulle göra.

Vi har jobbat på som vanligt fast med lite mindre uppgifter och läxor. Jag tycker det funkat bra, vissa dagar blir lite jobbigare än andra, men generellt funkar det bra. Lärarna tycker jag gjort ett väldigt bra jobb för att få det att funka. Det krävs mycket planeringar och bra instruktioner. Men det tycker jag dem har gjort bra. Jag tycker egentligen inte det varit några större problem med distansen. Man känner sig lite tröttare och det blir lite enformigt att sitta vid en skärm med skolan. Men vi har gjort det bästa vi kunnat av situationen.

Hur går distansundervisningen till? - Värnamo kommun

Nelly Nordberg

DISTANSUNDERVISNING

Den 18.3 var sista dagen vi var i skolan före distansundervisningen, sedan dess har en hel del ändrats. Vi sitter inte längre i skolan och jobbar utan hemma, vi träffar inte våra vänner lika mycket och vi har inte samma rutiner.

Jag tycker det har gått bra, jag tycker inte det är ett jättestort problem att måsta plugga hemma. Lite svårare med koncentrationen då alla är hemma men det funkar. Till en början trodde jag det här skulle bli jättejobbigt och jag förstod inte alls hur det här skulle funka. Nu efter 1,5 vecka så tycker jag det rullar på bra. Vi får uppgifter och vi gör de, precis som i skolan. Jag tycker lärans har gjort ett jättebra jobb. De har löst problem vi stött på och de har funnits till hjälp.

Vi använder oss utav zoom & itslearning för det mesta. Zoom är ett program/app som har många olika funktioner. Videosamtal, chatt, skärmdelning och mycket mer. Itslearning är där var vi får alla onlineuppgifter. Och där det står vad vi ska göra. Det funkar faktiskt väldigt bra för min del. Vissa har haft problem med internet men det brukar lösa sig.

största skillnaden är nog att vi alltid är hemma, ibland kan det vara riktigt jobbigt med syskon, föräldrar osv. Jag tycker verkligen det är jättestarkt att alla ända från 4-8 klarar det här så bra som vi gjort. Nu kör vi såhär några veckor till sen är vi antagligen tillbaka till skolan 👍🏻😀

/Nelly Nordberg åk 8

Itslearning