Kumlinge skola

André SchåmanAuthor Archives

Att studera på distans

Den första känslan man känner när man får reda på att skolan ska stängas är kanske ”åh vad skönt att sova länge” eller ”nu får man ta det lite lugnt istället för att vara i skolan och stressa”. Så är inte fallet… Vanliga tider halv nio till halv fyra eller lite tidigare vissa dagar. Mycket skolarbete, åtminstone under tiderna som skolan faktiskt är ”öppen”, men ofta även efter att man borde ha slutat. De flesta uppgifter tar enligt mig lite längre på distans än om man är i skolan, och det är lätt att säga ”okej, jag gör det klart hemma”. Så brukar man ju säga både när man är i skolan men även nu, och plötsligt sitter man med en hel hög med uppgifter man behöver göra. Som tur är har vi förstående lärare som man kan prata med om det blir för tungt.

Vi brukar börja alla lektioner med ett gemensamt möte, där vi blir informerade om vad vi ska göra. Sen brukar vi oftast göra uppgiften och komma tillbaka till mötet i slutet av lektionen. Precis som med den här uppgiften jag gör nu, att skriva ett inlägg om hur det är att studera på distans. Lärarna sitter kvar i mötet så man kan fråga om det är något man behöver hjälp med, men annars kan man stänga ner datorn en stund så att man slipper få så extremt mycket tid framför skärmen.

Överlag skulle jag ändå säga att distansundervisningen fungerar ganska bra och det fungerar än så länge. Det går nog någon vecka till om det behövs men om skolan kommer vara stängd ännu längre så kommer det antagligen bli väldigt tungt, tråkigt och jobbigt.

Högstadiets vecka 46

Det har hänt ganska mycket den här veckan. Det har varit nordiska litteraturveckan den här veckan, så hela skolan har läst 20 minuter varje dag. I morse hade vi ett avslut på veckan med te, scones och högläsning.

Här är en bild från morgonen.

Vi har också fixat klart elevrummet, som vi har målat och möblerat om. Vi ska ännu sätta någon tavla eller liknande, men så här ser det ut just nu:

Det blev inte riktigt den färgen vi trodde att det skulle bli, men det blev ganska fint ändå

Det tog ungefär 1 h att måla allt en gång, och det är målat 3 gånger. Ändå är det fläckar på vissa ställen som inte är helt täckta, men vi tänkte sätta upp någon form av tavla på det stället.

/André

Sundsresa Åk 3-6

Igår var åk 3-6 i Sund. Östersjöfonden bjöd på en naturskola i Sund. Vi var vid Valins Oas. En ”lärare” berättade om kärret först, och sen åt vi lunch. Sedan lekte vi en lek där man skulle slå en tärning och gå till numret man slog. Det fanns 36 kort. Om man först fick 4 gick man till kort nummer  4. Sen när man slog igen och fick t.ex 2 gick man till kort nummer 6.

Sedan håvande vi efter smådjur i kärret. Vår grupp bestod av Andre, Linnea och Saga. Vi hittade fyra vandrande pinnar.

Sen åkte vi taxi till Ålands Golfbana där spelade vi golf. Vi hann inte slå på riktiga banor men vi slog på rangen. Vårt rekord var ungefär 100 meter.

Efter det gick vi till Smakbyn och åt mat. Det var riktigt gott. Vi åt efterrätt också. En del åt glass och de andra tog sorbet.

Här kommer några bilder: