Kumlinge skola

Eleverna tillbaka i skolan

Distansen har gått ganska så bra men har varigt ganska så tråkig.

Man kan inte träffa vänner eller släkt. Man blir ganska så trött av att sitta hemma och prata med en skärm. Man kan inte resa och en del får inte ens jobba.

Vi har fått lite utesaker som vi bara gör när vi har distans.

Lunchen är ganska tråkig för vi försöker variera men det blir ofta gröt eller snabbnudlar.

På rasterna brukar jag hoppa stutsmata.

/Signe

Distans tiden. 

Jag har gått i distansskola och inte träffat många kompisar. Om inte coronaviruset existerat så skulle jag ha träffat jätte många olika kompisar. 

När jag går på rast så spelar jag och Livia oftast vägg eller cyklar men ibland går vi och hälsar på våran granne Ossian. Min familj har varit flera gånger på vandringsleden jag har varje gång haft med mig en kompis till vandringsleden oftast Arvid. 

När det handlar om mat till lunch så är det oftast gröt men det var pappa som oftast lagade gröten. Vi har ätit havregrynsgröt, mannagrynsgröt, torr risgrynsgröt och pärlgröt. 

/Joona

Distansundervisning 

Det har varit lite tråkigt att ha distansundervisning, speciellt rasterna. För man kan ju inte leka med de andra i skolan på rasterna. Det finns heller inte lika mycket olika sallad på luncherna. Men lektionerna har i alla fall gått väldigt bra. Det är bara det att det är lite dåligt internet ibland så att det hackar. Gympatimmar har vi ju inte nu, men jag går ändå ut på någon promenad nästan varje dag efter skolan. Så jag får nog lika mycket motion ändå. Det är tråkigt att vi inte har vissa ämnen nu, inte bara gymnastik, utan också bild, musik och slöjd. Man är nog lite mera stilla på rasterna eftersom man inte har någon att leka tagare eller spela fotboll med. Jag har ett skrivbord i mitt rum där jag kan ha skola. Det fungerar bra. Proven fungerar lite sådär, för man kan ju inte få ett provpapper, så det blir mest muntliga prov. Så det ska bli skönt att få komma tillbaka till vanliga skolan igen. 

/Kasper 

Jag tycker att distansundervisningen har gått ganska så bra. Jag tycker det för att det ibland har varit lite hackigt, ibland väldigt hackigt och ibland har Joona fryst som vi kallar det på distansundervisningen.  

Jag har ganska ofta ätit gröt så jag har tröttnat på att äta gröt. På rasterna har jag gått ut och spela vägg med Joona eller försökt cykla upp på ett ställe med min cykel som jag använder at kör på olika ställen tillexempel: på berg och på gården runt huset.  

/Livia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.