Kumlinge skola

MaxAuthor Archives

Afrikatema

Hela skolan har sen förra veckan jobbat med ett Afrikatema. Det har bl.a. ritats bilder och sjungits sånger. Tisdagen den 11:e februari samlades alla i skolan under två skollektioner och tittade på verken. Förutom det så dansade alla till afrikansk musik.

Här trummar vi och sjunger “Jag har en tupp”, en låt som kommer från Lui, en i Sydsudan.

Naturskola med Linda åk 4-7

I torsdags 23/8 åkte årskurs 4-7 på naturskola här på Kumlinge. Vi var vid gamla ångbåtsbryggan.                                  Först så letade vi snäckor, musslor och tång längs strandkanten. Efter det artbestämde vi det vi hittat.

Vi åt pastasallad och bröd till lunch. Det var gott!

Sen vadade vi med vadarstövlar längs stranden. Vi hade med håvar och vattenkikare när vi vadade. Vi fångade olika småkryp i vattnet. Vi tittade på de och försökte se vad det var för art.

De som ville fick bada i slutet av dagen. Sen for vi hem.

Maximilian och André

En dag i Sund

Igår var vi 3-6 till Sund. Vi hade naturskola. Först så hade vi en lek med kort som hängde i träd, de
hade olika frågor eller utmaningar man skulle göra. Vi åt även i skogen. Efter det letade vi efter kryp i ett vattendrag. Vi håvade krypen och sedan satte vi dem i olika burkar.   Vi fick veta vad för kryp vi hittat. Efter vi tagit reda på vad vi fångat så släppte vi ut dem i vattnet igen.

Vi golfade efter att ha varit med naturskolan. Vi fick en hink var med massa golfbollar som vi fick skjuta så långt vi kunde. När de tog slut fick vi en ny hink med bollar. Det var en engelsman som lärde oss.

när vi golfat så gick vi till smakbyn. Där åt vi fisk eller slottsstek. Efter att vi ätit fisk eller kött så fick vi dessert. Man fick välja vaniljglass elle blåbärssorbet. Det var GOTT😃❤ Sedan åkte vi hem med Alfrågeln. 🙃✍🏽 Max & Nelly